Boş Dai̇re Ve İnşaat Sonrasi Temi̇zli̇ği̇ Nedi̇r? Nasil Yapilmaktadir?
Boş dairelerin temizliği sanılanın aksine oldukça zordur.
Daire ister boş yani ikinci oturum daire olsun, isterse inşaat sonrası daire olsun ortalama 100 metrekare bir dairede dahi oturum öncesi yüksek beklentili müşterilerin memnuniyetini sağlamak tek kişilik bir hizmetle mümkün değildir.
Boş daireler, eşyasız alanlar olduğu için tabandan tavana temizlik beklentisi oluşmaktadır. Bazen 30 yıllık dairenin penceresinin ya da yüzeyinin, zamana dayalı yerleşik kiri ve yıpranmışlığı da tüm çıplaklığıyla temizliğin parçası gibi görülmektedir. Çoğu zaman küf ve zamana dayalı kirler çıkarılamayabilir.
Süre değerlendirmesine bakıldığında; 2. Oturum ortalama 100 metrekarede 3 saat detay mutfak temizliği yapılabilmektedir. 3 saatte cam temizliği sürdüğünde yer seramik banyo ve kapı vs. temizliğine yeterli zaman kalmamaktadır. Çalışanların dinlenme sürelerini de düşünürsek kalan 1,5 saat sürede detay hizmet hiç mümkün değildir. Malzemeli temizlik talep de edilebilir. Ulaşım, malzeme ve ekipman masrafı gibi detaylarla ayrı bir ücretlendirme yapılmaktadır.
İnşaat sonrası temizlikte ilk seferde partiküller tamamen arındırılamamaktadır. Tekrarlı birkaç temizlikten sonra gerçek yaşam alanları oluşabilmektedir.
Özellikle inşaat sonrası temizlik profesyonel ekipman gerektirmektedir. Bu alanlarda kazıma için ilgili aparatlar ve ilgili kimyasallar gereklidir. İnşaattan kalan her bir atığın da temizlikle çıkacağı çok doğru bir algı değildir. Boya, silikon, zift, alçı, kaynak, güneşte kurumuş etiketler… gibi birçok inşaat kalıntısı ya çıkarılırken yüzeylere zarar verilmekte ya da tamamen ortadan kaldırılamamaktadır.
Yerleşik olmayan düzende rutubetle ya da zamanla yüzeylere yapışan toz, kir ve partiküller kolaylıkla arındırılamamaktadır. İkinci ya da üçüncü silme işlemi zorunluluğu doğurmaktadır. Bu da çoklu kişi temizliği gerektirir.